neděle 1. února 2015

Past na potravinového inspektora

Nejdřív jsem ho jen tak očesával, ale past už sklapla. Pak jsem opatrně oloupal kůžičku a začal kleštičkama uždibovat větší kusy. Kupodivu se ani moc nebránil. Jen si tak nadrženě vrněl a pořád jako by kontroloval čistotu košíku.

Když mě to přestalo bavit, rozdělil jsem ho na několik srovnatelně hmotných masivů a vysázel je na pásy. Buchary, parní hmoždíře a cyklické sekačky nezúčastněně pochodují v rytmu potlačeného libida a odvádějí svou chmurnou práci. Přidám ještě ze sáčku pár pilulí na problémy s prostatou a zahustím roztavenou mrdkou z pištícího zelenýho prevíta. Než se probudím, pravý jablečný závin – připravený zatím jen v poloprovozu, ale z běžně dostupných ingrediencí – bude hotov. Bude ho tolik, že nakrmíme zástupy, nakrmíme samoživitelky, nakrmíme důchodce, nakrmíme západní Ukrajince, nakrmíme školáky a nakrmíme Afriku. A nikdy, už nikdy se nevrátí to znamení války: potřeba chudinských kuchařských knih a umění náhražek. Upekl jsem babiččin jablečný štrúdl z Ládi Hrušky. Je to Past na potravinového inspektora. Je ráno. Konec snu.


/pro A2/

Žádné komentáře:

Okomentovat